Smartlog v3 » Mor 2006 » Graviditeten forfra
Opret egen blog | Næste blog »

Mor 2006

En blog uden undertitel

Graviditeten forfra

12. Nov 2007 14:39, mor 2006

Det var lidt specielt, da vi fandt ud af det. Vi kunne ikke rigtig afgøre, om testen var positiv eller hvad. Men vi blev enige om, at det var den. Den første del af graviditeten var en dejlig periode på trods af døgnkvalme og megen træthed. Det var fantastisk at se det lille væsen derinde på scanning.

Jeg var allerede lidt irriteret på min læge fordi han ikke tog sin pligt om oplysning om fosterdiagnostik alvorligt og fordi han ikke bestilte de rigtige blodprøver. Men det løste sig da vi var på sygehuset til scanning, vi fik oplysninger og jeg fik taget den manglende blodprøve.

Da de første 12 uger var gået, begyndte vi at fortælle alle om det. Flere i vores omgangskreds ventede også barn, så snakken gik lystigt om scanninger, babyer, udstyr osv. Jeg var stadig træt men meget glad. Jeg tænkte, at det her, det var bare så rigtigt.

Den anden scanning på sygehuset var ikke så god en oplevelse, som den første var. Sygeplejersken brokkede sig højlydt om min overvægt og var sur og nedladende. Vi måtte næsten ikke sige noget - ellers kunne hun jo ikke koncentrere sig! Jeg var tæt på at græde, men jeg var jo også glad for at se den lille derinde.

Da jeg var godt halvvejs i graviditeten begyndte smerterne i bækkenet. Først i skambenet, derefter flyttede det lidt til de andre bækkenled. Da jeg havde haft ondt konstant i 3-4 uger var jeg ved lægen til det lægetjek, der nu ligger på det tidspunkt i graviditeten. Jeg snakkede med ham om det, men han negligerede det fuldstændigt og sagde at sådan var det at være gravid. Til gengæld fandt han ud af at jeg havde blærebetændelse og gav mig noget penicilin for det.

Et par uger efter var jeg til jordemoder. Hun synes slet ikke at jeg burde have så ondt allerede. Hun sendte mig på sygehuset for at få information og vejledning sammen med andre kvinder. Hun bad mig også blive tjekket for blærebetændelse igen - hun mente lægen burde have sikret sig, at det var ovre. Efter endnu et lægebesøg fik jeg endnu en penicilinkur, da betændelsen ikke helt var væk.

Jordemoderen skønnede også barnets vægt. Og skrev noget andet i journalen end hun sagde. Hun nævnte at det ikke var en kæmpebaby - jeg troede det var en beroligende kommentar til mig om at det ikke var en meget stor baby, hvorimod min kæreste opfattede det, som om hun synes babyen var lidt lille i det. Det sagde vægtskønnet også. Det gjorde mig ret bekymret.

Jeg var til bækkeninfo på sygehuset. Jeg undrede mig lidt over de andre, der var der. De fleste var længere henne end mig og de havde ingen problemer med at gå i højhælede sko og med f.eks. at få skoene af - jeg kunne kun gå i flade sandaler og kunne knap tage dem af og på. Vi fik information og fik hver især vejledning om, hvad vi skulle gøre.

Jeg fik anbefalet en henvisning til en fys, hvilken min læge gav mig. Han spurgte dog først om jeg nu var sikekr på, at jeg ville havde den, for jeg skulle jo selv betale noget af det. Mage til dumt spørgsmål. Jeg havde ikke i sinde bare at lade stå til og lade min krop få det værre og værre uden at gøre noget.

Jeg startede på behandlingerne og fik nogen øvelser, der skulle stabilisere mit bækkenområde. Min fys sagde, at min krop var lidt skæv, men han kunne ikke pege på, præcis hvor det kom fra. Behandlingerne hjalp et stykke tid, men derefter var det kun lindring i få dage, jeg fik ud af det.

Jeg endte med en deltidssygemelding - jeg fik den først anden gang jeg bad lægen om det. han mente bare jeg kunne melde mig syg de dage, jeg havde det skidt. Han kunne bare have fortalt mig, at jeg selv kunne deltidssygemelde mig, så kunne han være helt balndet udenom, fordi min arbejdsgiver troede da på mig, når jeg sagde, at jeg havde brug for det.

Jeg blev tjekket flere gange for blærebetændelse og fik mere penicilin, også selvom der ikke var noget at se. Min læge sagde at når testen ikek viste noget, så var der ikke noget galt. Han afviste at overveje, at det kunne være ngoet andet. Nu bagefter ved jeg, at det var nogle ledbånd, der sidder fast i bækkenet, der var alt for belastede. Hvorfor det ikke gik op for hverken lægen eller min fys, forstår jeg stadig ikke.

Ved næste jordemoderbesøg virkede jordemoderen igen i tvivl om, hvor stor baby var. Hun sagde omkring et par kg. til mig. I jorunalen skrev hun 1800 gr. Jeg spurgte til det og det eneste hun ville sige var, at det var indenfor normalen. Men det var alligevel i den nederste del af normalen kunne jeg selv se i mine bøger. Jeg var ked af det og bekymret. I virkeligheden var det vist bare usikkerhed fra jordemoderens side. Det burde hun virkelig have fortalt mig! Det handler jo ikke om hende og hendes usikkerhed, men om mig og mit barn.

Vi valgte at få lavet en scanning, som vi betalte af egen lomme. Barnet derinde havde det godt og vægtvurderingen lød på 2300 - langt fra de 1800 jordemoderen havde skønnet under en uge forinden. Det var endelig en god oplevelse! Når jeg tænker på den scaning kan jeg dag ikke lade være med at tænke på, at man ikke kunne se ret meget navlesnor. Burde det ikke have været et tegn på at den var kort? Men det kan jo sagtens være at navlesnoren tit gemmer sig på sådanne scanninger.

Få dage senere fik jeg kraftige plukveer, der til sidst gik over i, at min mave var hård som en sten, hver gang jeg ikke lå ned eller sad i en blød sofa. Jeg var nødt til at blive hjemme fra arbejde resten af tiden. Jeg kunne ikke ret meget, selv det mindste skridt gjorde meget ondt og fik min mave til at spænde helt vildt. Jeg ringede til sygehuset, de ville ikke rigtig gøre noget.

Jeg fortsatte til fysbehandlinger, men det hjalp ikke ret meget, og de fleste af øvelserne kunne jeg ikke rigtig lave pga. min spændte mave. Selv de liggende øvelser gav spænding i maven, hvis jeg lavede ret mange. Jeg græd hver morgen, når jeg havde kæmpet mig ud af sengen og ikke kunne andet end at surfe, se TV og ligge i min seng. Jeg kedede mig og følte mig utrolig alene.

Jeg havde nogle dage, hvor jeg havde det meget skidt, jeg var nærmest omtåget. Jeg ringede til jordemoderen og kom ud på sygehuset. Jeg blev tjekket fra ende til anden af en sød jordemoder, der godt kunne se, at jeg havde det rigtig skidt. Men det var ikke nogen prøver, der viste at noget var forkert. Hun ringede efter en læge, der lige skulle tjekke mig. Hun mærkede lidt på min mave mens hun snakkede i telefon. Hun sagde at det virkede som om min krop var meget stresset. Derefter sendte hun mig hjem. Jeg følte bare at jeg blev sendt hjem til usikkerhed, som jeg skulle bære helt alene.

Den sidste gang jeg var til jordemoder havde hun rent faktisk bestilt en scanning for at se, hvordan baby vendte og hvor stor den var blevet. Min tilstand havde hun ikke så meget at sige til andet en lidt halvhjertet sympati. Hun gav sig ikke engang tid til at læse det, der blev skrevet, da jeg blev undersøgt på sygehuset. Jeg havde en fornemmelse af, at jeg ikke ville gå tiden ud - den rystede hun på hovedet af. Sagde at hun nok skulle høre det, hvis jeg ikke kom til den sidste konsultationen. Der var ingen snak om fødsel eller noget. Ingen snak om hvad jeg ville og ønskede. Bare en hastig undersøgelse og så ud af døren. Og uærligt fortalte hun ikke, hvorfor hun havde bestilt scanningen. Igen gemte hun sin egen usikkerhed.

Scanningen vi var til var lidt af en joke. Den varede under 1 minut. Ja, barnet vender rigtigt, sagde lægen. Han var ligeglad med jordemoderens bestilling af vægtskøn. Tak for ingenting - det var spild af tid. Han var nedladende og arrogant. jeg ringede og bed min jordemoder om at henvende sig til lægen om den uheldige oplevelse. Jeg ved ikke, om hun gjorde det.

Et par dage senere gik slimproppen. men jeg fik at vide, at det havde ingen betydning, den ville bare blive gendannet. Men der gik nu ikke andet end 5 dage derefter, før jeg var blevet mor.

Jeg havde været fast besluttet på, at jeg ikke ville være en af dem, der konstant ringede til jordemoderen, lægen osv. under graviditeten. Jeg ville aldrig prøve at snyde mig til en ekstra scanning. Jeg synes virkelig ikke jeg henvendte mig en eneste gang uden grund. Men hver eneste gang løb jeg bare panden mod en mur af travle mennesker, der har set så meget, at de ikke tror på noget som helst. Og da slet ikke, hvis man ikke har skruet op for tårerne eller hysteriet.

Kommentarer

 1. Malene
  9. Nov 2010 10:22
  1

  selvom du har været meget igennem, så var det dejligt for mig at læse, da jeg føler min graviditet på mange måder har lignet din. Man føler man løber panden mod en mur, og de ikke har tid til at tage en alvorligt. Havde det som dig, jeg gider ikke ringe løs, og være en af de der hysteriske gravide, men når smerterne melder sig og alle de underlige ting popper op, som man ikke ved er okay eller ej, så vil man bare virkelig gerne høres på og som du selv siger, så har der jo været en grund hver gang. Det er vores krop og vi ved tit selv om tingene ikke er som de burde være. Glad for du har skrevet så god en artikkel

 2. paul smith wallet
  26. Oct 2012 03:11
  2

  Had we made it to the Paul Smith sample sale in Soho when it opened yesterday—rather than chasing after deals from Fred Perry and Moschino—we have absolutely no doubt that we'd have needed a cab to help us carry all our parcels <a href="http://www.paul-smith-outlet.org"><b>http://www.paul-smith-outlet.org</b></a> home. But today is day two, and to be honest, there's not much left that turned our heads. Don't <a href="http://www.paul-smith-outlet.org"><b>wsdfdfvr</b></a> let that sway you, however—the prices are fantastic and there are a number of great <a href="http://www.paul-smith-outlet.org#"><b>fsale paul smith</b></a> suits left (if that's what you're after), as well as a wide assortment of less shriekingly Paul Smith shirting and ties (think simple stripes rather than macro-paisleys, illustrations of hound dogs, and assorted bird life).The other nice touch: Stock sizes <a href="http://www.paul-smith-outlet.org#8965"><b>paul smith sale</b></a> and not just samples. And it's all spaciously laid out over two sunlit floors in the former Te Casan store that <a href="http://www.paul-smith-outlet.org"><b>njkfghjiu</b></a> we remember thinking would absolutely not last over Darjeeling tea- and rosehip-laced vodka cocktails at its opening party. Anyway, there's something for everyone—except us—so stop by if you're downtown.tqsxqz123 10.26

 3. 2013 Doudoune Moncler soldes
  27. Nov 2012 03:28
  3

  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-manteau-enfant-c-62_66.html Moncler Enfant pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-2013-c-83.html 2013 Doudoune Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-manteau-homme-c-73.html Homme Manteau Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-moncler-automne-femme-c-68_69.html Moncler Automne pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-moncler-polo-femme-c-74_80.html Moncler Automne pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-moncler-veste-femme-c-60_76.html Veste Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-c-68.html Moncler Automne pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-moncler-pull-femme-c-70_71.html Pull Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-enfant-vetement-c-62_67.html Moncler Enfant pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-doudoune-femme-c-56.html Femme Doudoune Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-chaussures-c-65.html Chaussures Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-moncler-automne-homme-c-68_72.html Moncler Automne pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-manteau-femme-c-58.html Femme Manteau Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-chacircle-c-59.html Moncler Chale pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pantalon-c-79.html Pantalon Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/ Doudoune Moncler Femme Homme Pas Cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-c-74.html Moncler Polo pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-veste-enfant-c-62_63.html Moncler Enfant pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-doudoune-homme-c-57.html Homme Doudoune Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-doudoune-enfant-c-62_64.html Moncler Enfant pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-c-62.html Moncler Enfant pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-echarpe-chapeau-c-78.html Moncler Echarpe & Chapeau pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-moncler-pull-homme-c-70_81.html Pull Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-moncler-polo-homme-c-74_75.html Pull Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-c-60.html Veste Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-moncler-veste-homme-c-60_61.html Veste Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-sac-c-82.html Moncler Sac pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-bottes-c-77.html Bottes Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-c-70.html Pull Moncler pas cher
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-manteau-enfant-c-62_66.html Moncler Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-2013-c-83.html 2013 Doudoune Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-manteau-homme-c-73.html Homme Manteau Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-moncler-automne-femme-c-68_69.html Moncler Automne
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-moncler-polo-femme-c-74_80.html Moncler Automne
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-moncler-veste-femme-c-60_76.html Veste Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-c-68.html Moncler Automne
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-moncler-pull-femme-c-70_71.html Pull Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-enfant-vetement-c-62_67.html Moncler Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-doudoune-femme-c-56.html Femme Doudoune Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-chaussures-c-65.html Chaussures Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-moncler-automne-homme-c-68_72.html Moncler Automne
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-manteau-femme-c-58.html Femme Manteau Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-chacircle-c-59.html Moncler Chale
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pantalon-c-79.html Pantalon Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-c-74.html Moncler Polo
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-veste-enfant-c-62_63.html Moncler Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-doudoune-homme-c-57.html Homme Doudoune Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-doudoune-enfant-c-62_64.html Moncler Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-c-62.html Moncler Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-echarpe-chapeau-c-78.html Moncler Echarpe & Chapeau
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-moncler-pull-homme-c-70_81.html Pull Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-moncler-polo-homme-c-74_75.html Pull Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-c-60.html Veste Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-moncler-veste-homme-c-60_61.html Veste Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-sac-c-82.html Moncler Sac
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-bottes-c-77.html Bottes Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-c-70.html Pull Moncler
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-manteau-enfant-c-62_66.html Moncler Enfant soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-2013-c-83.html 2013 Doudoune Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-manteau-homme-c-73.html Homme Manteau Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-moncler-automne-femme-c-68_69.html Moncler Automne soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-moncler-polo-femme-c-74_80.html Moncler Automne soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-moncler-veste-femme-c-60_76.html Veste Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-c-68.html Moncler Automne soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-moncler-pull-femme-c-70_71.html Pull Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-enfant-vetement-c-62_67.html Moncler Enfant soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-doudoune-femme-c-56.html Femme Doudoune Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-chaussures-c-65.html Chaussures Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-automne-moncler-automne-homme-c-68_72.html Moncler Automne soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-manteau-femme-c-58.html Femme Manteau Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-chacircle-c-59.html Moncler Chale soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pantalon-c-79.html Pantalon Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-c-74.html Moncler Polo soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-veste-enfant-c-62_63.html Moncler Enfant soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-doudoune-homme-c-57.html Homme Doudoune Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-moncler-doudoune-enfant-c-62_64.html Moncler Enfant soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-enfant-c-62.html Moncler Enfant soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-echarpe-chapeau-c-78.html Moncler Echarpe & Chapeau soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-moncler-pull-homme-c-70_81.html Pull Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-polo-moncler-polo-homme-c-74_75.html Pull Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-c-60.html Veste Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-veste-moncler-veste-homme-c-60_61.html Veste Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-sac-c-82.html Moncler Sac soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-bottes-c-77.html Bottes Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/moncler-pull-c-70.html Pull Moncler soldes
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-tage-femmes-doudoune-ceinture-noir-p-2682.html Moncler Doudoune Femme noir
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-everest-bouton-violet-p-1645.html Moncler Doudoune Homme violet
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-doudoune-femme-avec-chapeau-vert-p-2246.html Moncler Doudoune Femme vert
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-homme-moncler-doudoune-col-de-fourrure-zip-cafeacute-p-1969.html Moncler Doudoune Homme cafeacute
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-maya-homme-beige-avec-chapeau-p-1728.html Moncler Doudoune Homme chapeau
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-doudoune-homme-style-de-zip-bleu-p-2289.html Moncler Doudoune Homme bleu
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-alpin-femme-bouton-de-simple-rang-vert-p-1572.html Moncler Doudoune Femme vert
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-bulgarie-avec-chapeau-noir-p-1608.html Moncler Doudoune Homme noir
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-ski-femme-taille-fin-violet-p-1764.html Moncler Doudoune Femme violet
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-nouveau-moncler-grillon-femme-doudoune-brune-fonceacute-p-2780.html Moncler Doudoune Femme fonceacute
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-homme-taille-fin-zip-bouton-gris-p-1706.html Moncler Doudoune Homme gris
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-homme-doudoune-col-de-fourrure-rouge-fonceacute-p-2448.html Moncler Doudoune Homme fonceacute
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-garonne-homme-zip-bouton-rouge-p-1693.html Moncler Doudoune Homme rouge
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-reynold-doudoune-enfant-blanc-bouton-p-2652.html Moncler Doudoune Enfant bouton
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-femme-doudoune-chapeau-deacutemontable-dorange-p-2382.html Moncler Doudoune Femme dorange
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-femme-doudoune-manche-long-blanc-p-2388.html Moncler Doudoune Femme blanc
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-2011-nouveau-doudoune-moncler-sauvage-femmes-jaune-p-1432.html Moncler Doudoune Femme jaune
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-doudoune-homme-duvet-doie-orange-p-2281.html Moncler Doudoune Homme orange
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-2011-nouveau-femme-moncler-frene-doudoune-cafeacute-p-1456.html Moncler Doudoune Femme cafeacute
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-doudoune-femme-ceinture-zip-rose-p-2248.html Moncler Doudoune Femme rose
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-doudoune-homme-avec-chapeau-zip-rouge-p-2266.html Moncler Doudoune Homme rouge
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-2012-nouveau-doudoune-moncler-cachalot-femme-brune-p-1515.html Moncler Doudoune Femme brune
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-enfant-moncler-doudoune-rouge-manche-fermeacute-en-filet-p-1869.html Moncler Doudoune Enfant filet
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-femme-longue-de-manche-bleu-p-1675.html Moncler Doudoune Femme bleu
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-shiny-thomas-homme-khaki-p-1760.html Moncler Doudoune Homme khaki
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-enfant-moncler-multi-poche-rouge-col-leveacute-p-1558.html Moncler Doudoune Enfant leveacute
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-femme-col-de-fourrure-rose-p-1659.html Moncler Doudoune Femme rose
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-clairy-femme-chapeau-deacutemontable-bleu-leacutegegravere-p-1616.html Moncler Doudoune Femme leacutegegravere
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-2011-nouveau-femme-moncler-frene-doudoune-cafeacute-p-1456.html Moncler Doudoune Femme
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-enfant-moncler-doudoune-rouge-manche-fermeacute-en-filet-p-1869.html Moncler Doudoune Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-enfant-blanc-style-des-rayures-p-1632.html Moncler Doudoune Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-shiny-thomas-homme-khaki-p-1760.html Moncler Doudoune Homme
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-enfant-moncler-multi-poche-rouge-col-leveacute-p-1558.html Moncler Doudoune Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-moncler-doudoune-enfant-berlon-rouge-style-de-zip-p-2225.html Moncler Doudoune Enfant
  http://www.paschermonclerdoudounefr.com/achat-doudoune-moncler-bady-femme-zip-vert-militaire-p-1592.html Moncler Doudoune Femme

Tags

Arkiv