Smartlog v3 » Mor 2006 » Temperament og respekt
Opret egen blog | Næste blog »

Mor 2006

En blog uden undertitel

Temperament og respekt

1. Feb 2008 01:28, mor 2006

Min kæreste og jeg er begge ret temperamentsfulde - bare på hver sin måde. Min måde er stille og indadvendt, hans er lige modsat. Det kan godt nogen gange være svært at få det til at passe sammen. Han skal lige lukke en rodentlig portion damp ud, så er han egentlig ok igen, hvorimod jeg tager det til mig og ruger over det. Jeg kan også råbe, men kun sjældent er det mig, der forvandler en diskussion til et højlydt skænderi.

Jeg synes faktisk at diskussioner og mindre skænderier kan være en god ting for at rense luften nogle gange i et forhold. Det kan sagtens være det, der starter en god snak om, hvordan vi kan blive bedre til vores liv sammen. Men jeg er bare mere sårbar overfor det lige nu - jeg lader mig i langt højere grad gå på af det. Jeg kan mærke at den irrationelle tristhed ligger under overfladen og truer med at komme frem og nogen gange endda kommer op til overfladen et stykke tid.

I morges havde jeg altså ikke rigtig lyst til at stå op og det blev kæresten vred over. I sin vrede kom han til at sige en hel del sårende ting, som fik mig til at føle, at jeg ikke er respekteret. Han mener det ikke sådan, med for mig føles det nedsættende og det er ikke en god ting for mit selvværd, der ikke just er på sit højeste for tiden. Jeg græd og han gik i vrede.

Jeg endte med at blive hjemme fra arbejde, jeg var ked af det, frustreret og stadig heller ikke helt ovenpå efter de sidste par dages sygdom. Jeg var træt og lå på sofaen det meste af formiddagen og fik et par timers søvn lidt senere. Da kæresten kom hjem, var vi begge kommet forbi morgenes skænderi og tog os af de ting vi skulle.

Selvom det var svært tog jeg mig sammen her til aften til at åbne diskussionen om, hvad der skete i morges. Vi fik en god snak om det, uden at det er nogens skyld. Primært kunne vi konstatere, at det bunder i, at vi begge er opfyldt af mange frustrationer lige nu. Jeg fik luft for, at jeg på trods af at man skændes mener, at man skal forsøge at opretholde et minimum er respekt for hinanden. Det var godt vi fik det snakket igennem selvom det pludselig blev sent og vi sikekrt ikke kan komme op i morgen. Sådan må det nu være.

Kommentarer

 1. Henriette Emilie
  1. Feb 2008 19:11
  1

  Kære Mor
  Det at leve i et parforhold kræver meget af begge parter.
  At jeg får at vide, af de enlige jeg kender, at vi er to, og at alt derfor, i deres hoved, er meget nemmere, er jeg holdt op med at diskutere med dem, de fatter alligevel ikke, at det er enormt krævende i de perioder, hvor den ene er nede eller frustreret, for man har jo altid en at snakke med og man er to om at klare dagligdagen.
  Jeg priser altid min kæreste i høje vendinger overfor andre.
  De har ikke været til stede, når vi har diskuteret over dette eller hint.
  Kærlighed er en investering, som kræver pleje, derfor har jeg haft to gode langvarige forhold - begge på over ti år, og dette er det andet.
  Jeg ved jo, hvor meget du har været igennem, men det går jo altid ud over partneren, når det menneske man elsker har det svært. Det er så også svært, fordi du har været så hårdt ramt - og intime alvorlige samtaler er nødvendige for at begge parter kan trives - trods modgang for netop at kunne stå den igennem - sammen.
  Jeg håber, I - sammen - kommer ovenpå og videre igen.
  Enlige mennesker tror, at det udelukkende er en velsignelse at være to. Men de ved ikke - eller har fortrængt - alle de kampe, der må til for at stå stærkt sammen. Eller også har de ikke erfaringer med langvarige forhold.
  Jeg håber, det er en trøst, at der i alle normale forhold opstår kriser, og at det er den stærke kærlighed, der vinder, når man er parat til at lytte eller lærer at sige fra på en måde, der ikke fører unødvendige tårer med.
  Vi har nu været sammen så længe, at vi kender hinanden så godt, så højlydte skænderier forekommer yderst sjældent. Og da kun hvis den ene føler sig hårdt trængt. Vi har en stiltiende aftale om at tale sammen, når der er tid og ro til det. Selvfølgelig kan problemer opstå pludseligt, som man er nødt til at redde ud, men i al fredsommelighed, da det ikke vedkommer andre, hvad vi taler om indbyrdes, eller at vi har en problemfyldt periode.
  Så jeg forstår udmærket de bemærkninger, ensomme mennesker fyrer af, da de ikke har grund til at tro andet end, at vores liv er total harmoni, det er det billede, jeg ønsker og giver andre omkring vores privatliv. De bliver ikke indblandet i det, hvor vi begge er følsomme, for så får man bare åbnet op for noget, hvor ingen alligevel kan råde, da de kun får den ene version - og sympatien vi begge møder blandt venner, risikerer at blive min, hvis jeg har sagt noget negativt, og det kan ikke slettes igen - uanset at man også har været ærlig og fortalt, at man ikke selv har været helt fin i kanten, det risikerer man bare bliver opfattet som et unødvendigt forsvar for sin elskede.
  Et godt råd, som vi selv bruger, er et klem, der ikke bemærkes af andre, når vi - godt nok sjældent - har trådt den anden over tærene, eller en af os er blevet trådt over tærene ikke nødvendigvis af hinanden, men har brug for at trække os og tale sammen alene.
  Et andet er, at lære hinanden at sige fra øjeblikkelig, så der ikke ophober sig noget, for ophobet vrede, afmagt eller hvad det kan være, det er næsten ikke til at bære. For mange ting, der har hobet sig op, bliver, når anklagerne præsenteres, næsten umulig at undgå at den anklagede ender i forsvarsposition, hvilket ikke er meningen, når man søger at komme til enighed og en fælles forståelse.
  Vi har haft stort udbytte af at snakke om, hvordan konflikter håndteres - udfra erfaringer i vores forhold - når der ikke er aktuelle konflikter. Så kan man fortælle hinanden, hvordan nogen af de sværeste diskutioner har påvirket en. Uden anklager og gammelt nag.
  Jeg har ikke erfaringer med parterapi, det har heldigvis ikke været nødvendigt, men de gode snakke, hvor man har gjort noget for at den gode stemning er i hus, inden man tager hul på snakken for at forberede, hvordan fremtidige konflikter skal tackles, er uundværlige.
  Intet er den grund 100% på det rene og kan ikke helt forebygge stridigheder. Men når man giver hinanden taletid i god ro og orden, inden en ny konflikt er på trapperne, har man gjort et godt forarbejde, til at imødekomme nye kriser på en mere hensigtsmæssig måde.
  Lidt surt at vågne op til kritik - og ikke spor konstruktivt. Slet ikke når partneren er på vej ud af døren og har travlt.
  Jeg håber, I er ved at få ro på, så I snart kan tage en hyggelig snak, for at forebygge, at en af jer trænges op i en krog.
  God weekend.
  Og masser af knus fra
  Henriette Emilie

 2. mor2006
  7. Feb 2008 23:34
  2

  Kære Henriette Emilie.

  Du har så evigt ret, et parforhold kræver arbejde for at blive rigtig godt. Vores er på mange måder rigtig godt, men det har været svært for os at finde os tilrette i denne helt nye situation, hvor jeg pludselig ikke er den stærke person jeg plejer at være. Men vi har været sammen i mange år, så vi vil at det skal være os, uanset hvilke forhindringer vi møder - vi kæmper i hvert fald for det.

  Vi har fået os snakket til rette nu, det gør vi sådan set for det meste. Men vores meget forskellige måder at håndtere konflikter på kan godt have tendens til at resultere i, at jeg bliver såret, fordi jeg er mere sårbar end jeg plejer at være. Det er endnu en ting, vi lige skal finde ud af. Jeg synes det er svært, for det handler jo dybest set om, at jeg beder min kæreste om at ændre hans reaktioner og det er jo ikke let.

  Jeg vil også helst holde konflikter indenfor egne døre, men det er ikke altid let, når kæresten har et udfarende temperament - din idé med at have et klem eller andet tegn tror jeg vi skal have afprøvet. Jeg er til gengæld lidt slem til at ruge over tingene, fordi jeg har svært ved at få det sagt - jeg vil vente til jeg synes jeg kan overskue at tage konflikten og så går der nogen gange alt for længe. Så vi har helt klart nogle ting, vi skal arbejde med.

  Men jeg kunne heller aldrig finde på at omtale ham dårligt. Selvfølgelig kan jeg snakke med de allernærmeste veninder om hvad vi nu har af problemer, men jeg vil som sådan ikke hænge ham ud. Og jeg ved de aldrig vil synes mindre om ham af den grund, for deres kærester har jo også deres små ting, som veninder har brug for at brokke sig lidt over.

  Vi prøver på at blive bedre til at tage en dag eller aften for os selv, hvor vi kan snakke i lang tid, drikke et glas vin sammen og komme til de dybe emner. Det er ikke så tit, men det lykkes da nogen gange :)

  Knus!

 3. cheap jordans
  21. Dec 2010 03:49
  3

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 4. jordans for sale
  5. Jan 2011 09:41
  4

  *Vores forhold til luften som forholdet mellem fisk og vand.

 5. paul smith wallet
  26. Oct 2012 03:10
  5

  Had we made it to the Paul Smith sample sale in Soho when it opened yesterday—rather than chasing after deals from Fred Perry and Moschino—we have absolutely no doubt that we'd have needed a cab to help us carry all our parcels <a href="http://www.paul-smith-outlet.org"><b>http://www.paul-smith-outlet.org</b></a> home. But today is day two, and to be honest, there's not much left that turned our heads. Don't <a href="http://www.paul-smith-outlet.org"><b>wsdfdfvr</b></a> let that sway you, however—the prices are fantastic and there are a number of great <a href="http://www.paul-smith-outlet.org#"><b>fsale paul smith</b></a> suits left (if that's what you're after), as well as a wide assortment of less shriekingly Paul Smith shirting and ties (think simple stripes rather than macro-paisleys, illustrations of hound dogs, and assorted bird life).The other nice touch: Stock sizes <a href="http://www.paul-smith-outlet.org#8965"><b>paul smith sale</b></a> and not just samples. And it's all spaciously laid out over two sunlit floors in the former Te Casan store that <a href="http://www.paul-smith-outlet.org"><b>njkfghjiu</b></a> we remember thinking would absolutely not last over Darjeeling tea- and rosehip-laced vodka cocktails at its opening party. Anyway, there's something for everyone—except us—so stop by if you're downtown.tqsxqz123 10.26

 6. Coach Online Outlet
  22. Nov 2012 09:21
  6

  , theCoach Outlet Store Online article is n jenen füCoach Online Outletr sie a Wachen und Arbeiten für Freiie is actually the sweetest on this precious topic.

Tags

Arkiv